|

Barel nafte pojeftinio skoro za dolar

Barel nafte pojeftinio skoro za dolar
0
F
FENA
14.8.2006. u 14:26
0
komentara
0

dijeljenja
Barel nafte pojeftinio skoro za dolar
Cijene nafte u ponedjeljak su pale skoro za dolar nakon što su trgovci predvidili očekivano bliskoistočno primirje i pozitivno su reagovali na vijest kako će BP biti u stanju da održi polovinu proizvodnje na velikom naftnom polju u američkoj saveznoj državi Aljasci.
Cijena septembarske isporuke na Nymexu sredinom dana na azijskom elektronskom trgovanju pala je za 92 centa na 73,43 dolara po barelu, javio je AP.

Septembarska isporuka Brent sirove nafte na londonskom ICE tržištu pojeftinila je za 73 centa na 74,90 dolara po barelu, javio je AP.

"Ovo je veoma burno tržište, ali ovu sedmicu počinjemo s mnogo dobrih vijesti. Suočeni smo s umirujućim vijestima tako da se tržište smiruje", izjavio je Victor Shum, energetski analitičar u Purvin & Gertzu u Singapuru.

U ostalim kategorijama naftnih prerađevina na Nymexu, cijene prirodnog gasa su pale za 25,1 centi na 7,018 dolara po 1.000 kubnih stopa, cijene benzina pale su za 3,73 centi na 2,0270 dolara po galonu, a lož ulje je neznatno pojeftinilo na 2,0254 dolara po galonu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.