{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baraka Ane Frank izgorjela u podmetnutom požaru?

S
22.7.2009. u 20:21
0
2
Baraka Ane Frank izgorjela u podmetnutom požaru?
0
Baraka Ane Frank izgorjela u podmetnutom požaru?
Baraka u kojoj je Ana Frank bila primorana da radi prije nego što je poslata u njemački koncentracioni logor uništena je u požaru, saopštila je danas holandska policija.
U saopštenju se navodi da policija incident tretira kao podmetanje požara, ali se ističe da je previše rano da bi se govorilo o antisemitizmu kao mogućem motivu.

Ana Frank je posthumno doživjela svjetsku slavu zbog dnevnika koji je vodila dok se sa porodicom krila od nacista u Amsterdamu tokom Drugod svjetskog rata prije nego što su izdani i uhapšeni 1944. godine.

Ana i njena porodica prisiljeni su da rade u holandskom logoru Vesterbork na rasklapanju akumulatora u baraci za reciklažu. Ana je umrla u koncentracionom logoru 1945. godine.

U vrijeme kada je požar izbio, baraka je bila u selu Vendamu i trebalo je da kasnije tokom godine bude vraćena nazad na svoju prvobitnu lokaciju u radnom logoru koji je sada memorijalni centar.

Policija vodi istragu o poruci koja je objavljena na internetu u kojoj se poziva na spaljivanje barake, koju je neko postavio reagujući na objavljenu vijest da će biti vraćena u logor.

Dnevnik Ane Frank prvi put je objavljen 1947. godine i do sada je preveden na više od 70 jezika. To je i dalje jedna od najprodavanijih knjiga na svijetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: