Barack Obama i Bill Clinton zajedno na Floridi

F
FENA
30.10.2008. u 13:15
0
1
Barack Obama i Bill Clinton zajedno na Floridi
0
Barack Obama i Bill Clinton zajedno na Floridi Foto: Reuters
Bivši američki predsjednik Bill Clinton pozvao je u srijedu navečer Amerikance da na izborima 4. novembra daju svoj glas demokratskom kandidatu Baracku Obami, rekavši kako su Sjedinjene Države suočene s previše izazova da bi riskirale još jednog republikanca u Bijeloj kući.
Govoreći na skupu u mjestu Kissimmee, južno od Orlanda na Floridi, Clinton je otklonio glasine o napetostima između njega i Obame, rekavši kako je "počašćen" da može podržati senatora iz Illinoisa u kampanji za Bijelu kuću.

"Mi trebamo predsjednika koji želi razumjeti, i koji može razumjeti. Ne možemo se šaliti s ovim. Naša zemlja je na kocki. Ovaj čovjek treba biti predsjednik", rekao je Clinton na prvom zajedničkom nastupu s Obamom, koji bi trebalo da ima snažan politički učinak u posljednjih nekoliko dana prije izbora.

Clinton je posljednji demokratski predsjednički kandidat koji je pobijedio na Floridi, još 1996., i snažno je povezan s brojnom židovskom zajednicom u toj saveznoj državi.

Demokrati imaju ružne uspomene s izborom na Floridi 2000. godine, kada je Al Gore izgubio od Georgea W. Busha za 537 glasova, nakon što je sporno ponovno prebrojavanje glasova riješio Vrhovni sud SAD-a.

Republikanac John McCain u srijedu je također vodio kampanju na Floridi, gdje je na skupu u Miamiju kritizirao Obamu zbog nedavne izjave da "želi raspodijeliti bogatstvo" kroz svoj gospodarski plan.

McCain je naglasio kako je glavna razlika među njima to što se Obama kandidirao da bi "raspodijelio bogatstvo", a on "da bi stvorio više bogatstva".

"Senator Obama želi kazniti uspješne, a ja želim sve učiniti uspješnima", naglasio je McCain, prenosi Hina.

Odgovarajući na McCainove optužbe protiv Obame, Clinton je rekao: "U zadnjih osam godina 90 posto dobiti išlo je za manje od 10 posto ljudi. Ne govorite mi o raspodjeli bogatstva", naglasio je bivši predsjednik SAD-a.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: