Svijet
115

Bangladeš: Ubila muža jer je previše gledao utakmice Mundijala

Anadolija
Žena u Bangladešu usmrtila je svoga supruga jer je, navodno, uznemiravao tokom sna zbog gledanja utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu koje traje od 12. juna.

Inspektor policije Baraigrama Mohammad Ibrahim izjavio je da je 22-godišnja Jesmine Begum u pritvoru zbog optužbe da je ubila supruga.

Navodi se da je ova žena suprugu prerezala vrat tokom svađe supružnika oko gledanja televizije tokom utakmica Mundijala.

S druge strane, tri kineska državljanina umrla su zbog iscrpljenosti i nesanice tokom gledanja utakmica Svjetskog prvenstva u Brazilu u kasnim noćnim satima.

Naime, jedan 39-godišnji kineski državljanin, koji je imao visok pritisak, tri noći je uzastopno gledao utakmice Mundijala. Ipak, treće noći, dok je gledao utakmicu Urugvaj - Kostarika, umro je od iscrpljenosti i krvarenja u mozgu.

U pokrajini Jiangsu ispred televizora je mrtav pronađen 25-godišnji Kinez. Doktori su kasnije utvrdili da su uzrok smrti nesanica i iscrpljenost.

Sličan slučaj je zabilježen u kineskom gradu Dalian u pokrajini Liaoning kada je 51-godišnji bivši fudbaler Li Mingciang umro od nesanice i srčanog udara gledajući sa prijateljima utakmicu Holandija - Španija.

Vremenska razlika između azijskih zemalja i Brazila je između 11 i 12 sati, pa zbog toga ljubitelji fudbala u tom djelu svijeta gledaju utakmice tokom noći.