{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ban Ki-moon: Cilj je postići 'modus operandi'

F
13.6.2008. u 15:08
0
0
Ban Ki-moon: Cilj je postići 'modus operandi'
0
Ban Ki-moon: Cilj je postići 'modus operandi'
Foto: Reuters
Generalni sekretar Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon priznao je u petak da plan rekonfiguracije UNMIK-a, misije UN-a na Kosovu, nije zadovoljio sve strane, ali je naglasio da je to opcija "koja može imati najmanje primjedbi".
Ovaj plan rekonfiguracije, koji je UN-u predočen u četvrtak, predviđa prenošenje glavnih odgovornosti na Evropsku uniju.

"Svjestan sam da taj plan nije u cijelosti zadovoljio sve strane", rekao je Ban Ki-moon na konferenciji za štampu u petak, nakon susreta u Londonu s britanskim premijerom Gordonom Brownom.

"Međutim, mislim sasvim pošteno, nakon što sam proveo izvjesno vrijeme u razmatranju tog prijedloga sa svim zainteresiranim stranama, da će se ono što sam predložio pokazati kao opcija koja može imati najmanje primjedbi i može nam ponuditi određenu prednost", objasnio je Ban.

"Moj cilj je postići 'modus operandi' koji bi bio prihvatljiv za sve, a koji bi podržali i značajni međunarodni faktori. Iskreno mislim da je ta rekonfiguracija ispunila svoj cilj", rekao je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: