{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Balkan media forum o važnosti medija u procesu pridruživanja zemalja NATO-savezu

F
15.10.2007. u 15:37
0
0
Balkan media forum o važnosti medija u procesu pridruživanja zemalja NATO-savezu
0
Balkan media forum o važnosti medija u procesu pridruživanja zemalja NATO-savezu
Važnost medija u procesu pridruživanja pojedine zemlje NATO-savezu, odnosno kreiranje pozitivnog javnog mnijenja - tema je dvodnevnog stručnog skupa "Balkan media forum" koji su u Ohridu organizirale bugarska novinska agencija BTA, Makedonska informativna agencija MIA i makedonska televizija A1.
Skup je u ponedjeljak otvorio makedonski ministar vanjskih poslova Antonio Milošoski naglasivši kako javnost ima potrebu biti transparentno uključena u proces pristupanja NATO-u te da u tome nezamjenjivu ulogu imaju mediji.

Makedonija zajedno s Hrvatskom i Albanijom na sljedećem NATO-summitu u proljeće iduće godine u Rumunjskoj očekuje pozivnicu za punopravno članstvo u savezu, rekao je Milošoski, iznoseći podatak da prema anketama u Makedoniji oko 90 posto stanovništva daje punu potporu ulasku u NATO.

To, dodao je, dokazuje da je oko toga pitanja u Makedoniji postignut potpuni politički i opće društveni konsenzus.

Bivši bugarski ministar vanjskih poslova i bivši predsjedavajući OESS-om Solomon Pasi podsjetio je da je u Bugarskoj 90-ih godina potpora ulasku u NATO bila tek 10 posto dok je pred ulazak u Savez 2002. godine porasla na 90 posto. U tom kontekstu, naglasio je upravo ulogu medija, odnosno informiranja što Savez donosi članicama, kako se financira, kako utječe na gospodarstvo i sigurnost pojedine zemlje.

Skup je nastavljen stručnim raspravama o temi komunikacija, javnosti i politike tijekom procesa pristupa pojedine zemlje NATO-savezu.

Na skupu uz predstavnike makedonske vlade sudjeluju predstavnici 11 novinskih agencija zemalja jugoistočne Europe, uključujući Hinu, te mnogobrojnih tiskanih i elektronskih medija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: