{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Baku neće dozvoliti napad na Iran sa svoje teritorije

S
SRNA
13.3.2012. u 09:46
0
1
Baku neće dozvoliti napad na Iran sa svoje teritorije
0
Baku neće dozvoliti napad na Iran sa svoje  teritorije
Safar Abijev
Azerbejdžan nikad neće dozvoliti korištenje svoje teritorije za pokretanje napada na Iran, rekao je ministar odbrane Safar Abijev.
"Nijedna zemlja ne može okrenuti Azerbejdžan i Iran jednu protiv druge i niko neće moći da koristi teritoriju Azerbejdžana da zaprijeti ili napadne Iran i to je naš odlučan stav", rekao je Abijev tokom posjete Teheranu.

Na pitanje da prokomentariše kontakte njegove zemlje sa Izraelom Abijev je rekao da u cilju jačanja svojih vojnih snaga Azerbejdžan mora da kupuje oružje i municiju, koje nikad neće biti korišteno protiv Irana - prenosi agencija Fars.

"Azerbejdžan održava vojnu saradnju sa mnogim zemljama. Iran je naš najbliži susjed i prijateljska država. Bilateralna vojna saradnja je na dobrom nivou i moramo da je proširimo", rekao je on.

Odnosi između Teherana i Bakua pogoršani su u posljednje vrijeme.

U februaru je azerbejdžanski ambasador u Iranu Džavavšir Ahdunov pozvan dva puta u ministarstvo vanjskih poslova. U prvom slučaju Iran je apelovao na Azerbejdžan da prekine antiiranske aktivnosti izraelskih tajnih službi na teritoriji te države.

Protest je uslijedio nakon što je utvrđeno da je teroristima koje podržava Mosad i koji su umiješani u ubistvo iranskih naučnika omogućeno da pređu na teritoriju Azerbejdžana.

Iran je zatražio objašnjenje od Bakua i u vezi sa sporazumom sa Izraelom o trgovini oružjom u vrijednosti 1,6 milijardi dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: