Svijet
0

Bagdad: U više napada na snage sigurnosti 25 osoba poginulo

NINA
U više odvojenih napada na iračke snage sigurnosti u Bagdadu jutros je poginulo najmanje 25 osoba, saopštili su policijski izvori.

U samoubilačkom bombaškom napadu na regrutni centar vojske na nekadašnjem aerodromu Muthanna, u središtu Bagdada, poginulo je 15 osoba, rekao je predstavnik iračkog ministarstva unutrašnjih poslova koji je želio ostati anoniman.

Prema istom izvoru, napad je izveo bombaš samoubica koji se digao u zrak u automobilu napunjenom eksplozivom. Nije poznato koliko je ljudi ozlijeđeno u tom bombaškom napadu.

Nešto ranije, naoružani napadači ubili su šest policajaca, nakon što su napali njihovu patrolu u Bagdad-Jadidi, na istoku glavnog iračkog grada, saopštio je drugi neimenovani predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova.

Sličan napada ponovljen je u Saydiji, južno od Bagdada, i tada su ubijena tri policajca, a njihovo patrolno vozilo zapaljeno, dok je drugi automobil iz patrole uspio umaknuti napadačima.

Prema istom izvoru, jedan policajac koji je čuvao kuću visokog dužnosnika ministarstva unutrašnjih poslova na zapadu Bagdada poginuo je, a šest osoba je ozlijeđeno od eksplozije autobombe ispred rezidencije.