Svijet
0

B92: Sin prepoznao oca na snimci

FENA
Miloš Klarić, koji kao izbjeglica iz Hrvatske živi u Smederevu u Srbiji, rekao je za beogradski B92 u subotu da je na amaterskim snimkama o događajima u kolovozu 1995. tijekom akcije "Oluja", prikazanim prošlog tjedna na toj i drugim srbijanskim tv postajama, prepoznao svog oca.

Kako objavljuje B92, "čovjek u plavoj košulji, koji se vidi na snimci kako ga pripadnici Hamzi i Crnih mamba maltretiraju i pretresaju je, prema svjedočenju Miloša Klarića, njegov otac Dušan, koji sve do posljednjeg trenutka nije želio otići iz rodnog sela u Hrvatskoj".

"On nije htio ići Srbiju, ali su ga susjedi nagovorili. Međutim, on se ponovno vratio, pa kad je vidio da je svo stanovništvo izbjeglo, ponovno je krenuo. Tako je stigao zadnji kod Dvora, tu je nestao", objavio je njegove riječi B92.

Glavni hrvatski državni odvjetnik Mladen Bajić, tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni tužitelj Bosne i Hercegovine Marinko Jurčević dogovorili su 10. kolovoza Zagrebu nastavak suradnje na slučaju navodnih ratnih zločina počinjenih tijekom akcije "Oluja", prikazanih na snimkama koje su nedavno objavile srbijanske televizijske postaje.