{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Azerbajdžan: Amerikanci u inspekciji radarske stanice

F
15.9.2007. u 19:11
0
0
Azerbajdžan: Amerikanci u inspekciji radarske stanice
0
Azerbajdžan: Amerikanci u inspekciji radarske stanice
Američki dužnosnici provest će inspekciju proturaketne radarske stanice u Kabali u Azerbajdžanu 18. septembra, u jeku napora Moskve kako bi uvjerila Washington da izrade zajednički sigurnosni program u toj bivšoj sovjetskoj republici.
Rusija je predložila tu ideju kao alternativu američkim planovima za postavljanje elemenata proturaketnog štita u istočnoj Evropi.

Jedan ruski visoki vojni dužnosnik izjavio je u subotu da bi radarska stanica u Kabali ponudila bolju zaštitu protiv potencijalnih napada s Bliskog istoka, javila je Hina.

"Naš glavni cilj je spriječiti razmještanje elemenata proturaketnog štita u istočnoj Evropi, u Poljskoj i Češkoj", rekao je na konferenciji za novinare general Aleksander Jakušin, prvi zamjenik čelnika ruskih svemirskih snaga.

Radarska stanica u Kabali, jedna od najvećih na svijetu, ima domet od 6.000 kilometara i motri Indijski ocean, Bliski istok i veći dio sjeverne Afrike. Rusija plaća Azerbajdžanu sedam milijuna dolara godišnje za najam stanice koja se nalazi 230 kilometara sjeverno od Bakua, azerbajdžanske prijestolnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: