{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Avion sa stotinjak putnika srušio se u Nigeriji

F
29.10.2006. u 15:03
0
0
Avion sa stotinjak putnika srušio se u Nigeriji
0
Avion sa stotinjak putnika srušio se u Nigeriji
Avion, u vlasništvu Avijacijske razvojne kompanije, privatnoga nigerijskog avioprijevoznika, srušio se u blizini aerodroma u Abudži, javila je lokalna radiostanica Ray Power.
Pozivajući se na Rowlanda Iyaiya, direktora Nacionalne agencije za kontrolu zračnog prometa, državni radio je javio da su u avionu bila 104 putnika i člana posade i da do sada nije pronađena nijedna preživjela osoba.

Državni radio je javio da se avion srušio kratko nakon uzlijetanja. Privatna TV stanica Channels televizija javila je da je avion krenuo ka Lagosu, najvećem nigerijskom gradu.

Angus Ozoaka, direktor istražnog biroa ministarstva avijacije, izjavio je da je o padu aviona javljeno njegovom uredu, ali nije dao nikakve detalje.

"Trenutno pokušavam doći do mjesta nesreće. Ne mogu reći ništa dok ne stignemo tamo", izjavio je Ozoaka za Associated Press telefonski iz Abudže.

Kako podsjeća BBC, više od 200 ljudi je poginulo u dvije avionske nesreće u prošloj godini, što je mnoge navelo da dovode u pitanje sigurnost nigerijskih aviona.

Nakon tih nesreća avioni nekoliko aviokompanija su prizemljeni kako bi se izvršili sigurnosni testovi. Avioni ACD-a nisu učestvovali u prošlogodišnjim nesrećama.

Prošlog mjeseca je 10 visokih vojnih oficira poginulo u još jednoj avionskoj nesreći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: