Svijet
0

Avion Dicka Cheneya imao manjih tehničkih problema na letu iz Sydneya

FENA
Avion Air Force Two s kojim se američki potpredsjednik Dick Cheney vraćao iz posjete Australiji, imao je manjih tehničkih problema na letu iz Sydneya u nedjelju, no sigurnost nije bila ugrožena i on će imati planirano zaustavljanje u Singapuru radi dopune gorivom, objavila je Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Emily Lawrimore kazala je kako je postojao problem s generatorom u avionu, koji je poletio sa međunarodnog aerodroma u Sydneyu u nedjelju oko 09.00 sati (17.00 GMT, subota), no sigurnost aviona nije bila ugrožena, javio je Reuters.

Za let od Sydneya do Singapura treba oko sedam sati. Cheney se vraća iz posjeta Japanu i Australiji, a zaustavljanje u Singapuru bilo je ranije planirano, dodala je glasnogovornica Bijele kuće.

Australski premijer John Howard ranije je rekao novinarima u Sydneyu kako "nije u cijelosti upoznat s okolnostima, izuzev da je avion bio skrenut (s rute)".

Reutersov fotograf javio je iz zračne luke u Sydneyu da je Air Force 2 normalno rulao prema pisti i isprobavao svoje motore kada se učinilo da je jedan od motora usporio rad.

Pokretne stepenice poslane su prema avionu, no vrata na avionu su se otvorila i nepoznata osoba je mahnula da stepenice nisu potrebne, kazao je Reutersov fotograf. Vrata su se potom zatvorila, avion je nastavio rulati po pisti i poletio je.

Cheney je u Australiju stigao u četvrtak, a njegov boravak pratili su antiratni prosvjedi.