Svijet
0

Avion Air Indije prinudno sletio u Bukurešt zbog uzbune od požara

FENA
Avion kompanije Air India s više od 300 putnika, koji je letio iz New Delhija za Frankfurt, prinudno je u subotu sletio u Bukureštu poslije lažne uzbune zbog požara.

"Tokom inspekcije aviona nije otkriveno da je bilo požara", rekao je portparol aerodroma u Bukureštu Valentin Jordače, prenosi AFP.

On je dodao kako je moguće da je nastao kvar na detektoru za dim i da niko nije povrijeđen u incidentu.

U avionu Boeing 777 koji je letio iz New Delhija za Frankfurt bila su 303 putnika i 17 članova posade. Ranije tokom dana, još jedan avion za Frankfurt bio je primoran da sleti zbog toga što je u unutrašnjosti aviona primjećen dim.

Putnički avion kompanije Lufthansa koji je letio iz Praga za Frankfurt morao je iz tog razloga da prinudno sleti u češku prijestolnicu.

Piloti aviona Airbus A321 tražili su dozvolu za prinudno slijetanje ubrzo nakon što je avion poletio s praškog aerodroma, saopćila je glasnogovornica međunarodnog aerodroma u Pragu Eva Krejci, prenosi AP.

Ona je dodala da su vatrogasne ekipe pomogle da avion sigurno sleti, pa tako niko od 120 putnika nije povrijeđen. Za sada nije jasno šta je izazvalo problem, a istraga je u toku.