Nedaleko od Ramallaha
1

Automobil udario izraelske vojnike na Zapadnoj obali, dva napadača ubijena

Klix.ba
Nekoliko izraelskih vojnika je udareno automobilom na okupiranoj Zapadnoj obali, a izraelske snage odbrane (IDF) su ubile dvojicu napadača.

"Teroristi su automobilom udarili vojnike IDF-a koji su bili pored ceste sjeverozapadno od Ramallaha", objavljeno je na Twitter profilu IDF-a. Broj vojnika nije otkriven, kao ni stepen njihovih povreda. Vojnici su potom zapucali prema trojici napadača u automobilu, dvojicu su ubili, dok je treći ranjen.

Izraelski mediji pišu da su povrijeđena dva vojnika od kojih jedan teško. Oni su u bolnicu transportovani helikopterom i vozilom hitne pomoći, a IDF je poslao vojnike na mjesto napada 10 km sjeverozapadno od palestinskog grada Ramallaha.

Izraelski vojnici su bili meta sličnih napada na ovom području u posljednjih nekoliko godina, a najviše ih je bilo krajem 2015. i početkom 2016. godine. U novembru prošle godine su povrijeđena trojica vojnika kada je vozač namjerno automobilom nasrnuo na grupu vojnika. Jedan od vojnika je teško ranio vozača koji je kasnije preminuo.