Poznat po pljačkama
12

Austrijska policija traga za Bosancem koji je nožem pokušao ubiti partnericu

Klix.ba
Foto: Heute
Foto: Heute
Austrijska policija traga za Bosancem Fadilom Šarićem koji je nožem napao bivšu partnericu Zumretu Čehić, također porijeklom iz BiH, te joj nanio teške tjelesne povrede. Ljekari joj se još bore za život.

Nakon što je počinio krivično djelo, Šarić je pobjegao Audijem TT koji je Zumretino vlasništvo ali ga je potom ostavio. Policija sada pretražuje i vozove, a upozorene se i okolne države EU.

Kako piše austrijski portal Heute, Zumreta i Fadil su sjedili u vinskom baru u Wels-Parneu, a potom su sjeli u Audi i odvezli se prema autobuskoj stanici u Welseru gdje je Fadil izbo nožem. Motiv bi, prema saznanjima ovog medija, mogla biti pljačka jer je Zumreta kod sebe imala veću količinu novca.

Fadil (36) je odranije poznat austrijskoj policiji i to iz tinejdžerskih dana. Iza sebe ima više od 160 provala, pljački i krađi automobila. Sa 14 godina se smatrao morbidno kriminalnim, ali i bezopasnim, pa je poslan na liječenje.

Četrdesetdevotogodišnja Zumreta je operisana dva puta i njeno stanje je neizvjesno. Čekaju da se probudi iz kome, a zadobila je teške povrede pluća. Prema navodima njene kćerke Almire, Zumreta ga je prijavljivala i za fizičko zlostavljanje.

Strahuje se da je Fadil već pobjegao u BiH, pa je austrijska policija raspisala potjernicu za njim.