Prinova u porodici
191

Austrijska ministrica pravde Alma Zadić postala majka

V. K.
Alma Zadić vijest podijelila na društvenim mrežama (Foto:Facebook)
Alma Zadić vijest podijelila na društvenim mrežama (Foto:Facebook)
Ministrica pravde u Vladi Austrije Alma Zadić objavila je na društvenim mrežama vijest kako je 6. januara postala majka.

Članica stranke Zelenih i političarka bh. porijekla Alma Zadić radosnu vijest je podijelila na društvenim mrežama gdje je napisala kako se 6. januara rodio sin, njeno prvo dijete.

"Suprug i ja ćemo se prvih nekoliko sedmica posvetiti sinu. Od marta će moj suprug biti na porodiljskom odsustvu, a mi ćemo zajedno dijeliti obaveze oko djeteta i posvetiti mu svu moguću ljubav. Veliko hvala i našoj porodici i prijateljima koji će nas u tome pratiti i podržavati", rekla je Zadić.

S obzirom na to da će Zadić određeni period morati provesti s djetetom, vicekancelar Werner Kogler najavio je kako će on preuzeti dužnost ministra pravde.

Tridesetpetogodišnja Zadić, inače kćerka bh. izbjeglica iz Tuzle, članica je stranke Zelenih, a 7. januara 2020. godine položila je zakletvu i postala ministrica pravde u novoj vladi Austrije.

Pored toga, Zadić je bila prva Bosanka koja je izborila mjesto u najvišem zakonodavnom tijelu Austrije na izborima 2017. godine.