{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrija: Ljekari štrajkuju za vrijeme Evropskog prvenstva u fudbalu

F
FENA
24.5.2008. u 12:42
0
0
Austrija: Ljekari štrajkuju za vrijeme Evropskog prvenstva u fudbalu
0
Austrija: Ljekari štrajkuju za vrijeme Evropskog prvenstva u fudbalu
Austrijski ljekari će za vrijeme održavanja Evrospskog prvenstva u fudbalu od 16. do 18. juna na tri dana zatvoriti svoje ordinacije u znak protesta protiv planirane reforme zdravstva, najavljeno je iz austrijske ljekarske komore.
Ljekari najavljuju da ukoliko se tada ne budu ispunili njihovi zahtjevi, štrajk bi mogao da bude čak i produžen. Vlada se, međutim, nije pokazala posebno pogođena pretnjama ljekara, jer se još diskutuje o planiranim mjerama reforme zdravstva.

Ministarka zdravstva Austrije Andrea Kdolski je, međutim, rekla da je bez riječi i da je ponašenje ljekara prema pacijentima skandalozno i nedopustivo. Ljekari smatraju da nemaju izbora, i da je to mjera borbe ukoliko se u vladi početkom juna usvoji takav paket reforme zdravstvenog sistema, koji nije prihvatljiva za ljekare, javio je u subotu Tanjug.

Udruženje zdravstvenog osiguranja zaprijetilo je ljekarima koji budu štrajkovali raskidom ugovora, ukazujući ujedno da je štrajk zakazan u vrijeme održavanja utakmica koje su kategorisane kao susreti visokog rizika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: