Svijet
8

Australka preživjela 17 dana izgubljena u divljini s ranama i opekotinama

Klix.ba
Žena iz Australije pronađena je 17 dana nakon što se izgubila u divljini na sjeveru Queenslanda. Uz sebe nije imala hranu niti vodu.

Shannon Leah Fraser izašla je iz divljeg područja u srijedu ujutro.

Tridesetogodišnjakinja se izgubila 21. septembra kada je otišla s dvojicom muškaraca u Golden Hole da plivaju. Trenutno se oporavlja u bolnici gdje joj ljekari liječe inficirane rane i višestruke opekotine.

Shannon je majka troje djece. Njen nestanak digao je na noge cijelu zajednicu koja se priključila policiji u potrazi. U operaciji su učestvovali i ronioci. Članovi tima su ostavljali obojene znakove na tom području i kako su rekli članovi porodice Shannon ih je slijedila i pronašla put na čistinu, piše Courier Mail.

Australska policija kazala je da su je pronašli 30 metara od mjesta gdje se izgubila. Uočio je farmer sa plantaže banana kada je izašla iza grmlja i odmah je poslao u bolnicu.

Porodica Fraser kazala je kako je Shannon preživjela pijući vodu iz potoka, jedući male ribe i insekte. U potoku je sjedila tri dana kako bi ublažila rane i opekotine. U samo 17 dana izgubila je 16 kilograma.

Policija trenutno provodi istragu kako bi utvrdila okolnosti pod kojima se dogodio njen nestanak.