|

Australija: Medicinska sestra otpužena za ubistvo

Australija: Medicinska sestra otpužena za ubistvo
0
S
SRNA
19.11.2011. u 10:36
2
komentara
0

dijeljenja
Australija: Medicinska sestra otpužena za ubistvo
Jedna medicinska sestra optužena je za ubistvo nakon požara u staračkom domu u kome je radila, a u kome je život izgubilo pet osoba, dok su desetine povrijeđene, u najvećem australijskom gradu Sydneju.
Roger Dean (35) uhapšena je i optužena za ubistvo nakon požara koji je izbio u staračkom domu u sjeverozapadnom dijelu Sydneja, u predgrađu Quakers Hill u petak.

Deanova nije ništa rekla na suđenju, ali je zadržana u pritvoru do naredne sedmice. Više od 30 ljudi prebačeno je u bolnicu sa različitim stepenom opekotina, a neki su na intenzivnoj njezi.

Premijerka Julia Gillard rekla je da je to bio "veoma mračan dan". "Moje saučešće ide porodicama koje su izgubile svoje najdraže i onima čiji su članovi porodica u bolnici", rekla je ona.

Zvaničnici kažu da je ovo najgori slučaj požara u staračkom domu u Sydneju za posljednjih nekoliko decenija.

Policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je Deanova uhapšena nakon što je provedena temeljita istraga.

Policija vjeruje da je požar izbio u dva odvojena krila doma. Tokom požara stotine vatrogasaca borili su se vatrenom stihijom i gustim dimom. Oko 100 stotinu stanara doma kasnije je evakuisano iz zgrade.

"Spasilačke ekipe morale su bukvalno da pužu na rukama i koljenima u svaku sobu, da se zavlače ispod kreveta, pretražuju ormare, svuda gdje se neko mogao sakriti", rekao je on.

Televizija je kasnije prikazala snimke sa stanarima doma kako leže u krevetima ili sjede u invalidskim kolicima ispred zgrade doma. Tri osobe izgubile su život na licu mjesta, dok su još dvije podlegle povredama kasnije.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...