Svijet
3

Australija: Greškom čovjeka proglasili mrtvim

SRNA
Radnici hitne pomoći u Australiji proglasili su mrtvim učesnika saobraćajne nesreće, ali je sat kasnije utvrđeno da je on živ, zbog čega je pokrenuta istraga o ovoj gruboj grešci, piše britanski dnevnik Daily Telegraph.

Vozač je ostao blokiran unutar prevrnutog Porschea u predgrađu Melbournea i mrtvim ga je proglasila ekipa hitne pomoći koja je stigla na mjesto nesreće.

Australijski mediji navode da je vozilo hitne pomoći potom otišlo i nesretni čovjek je ostao u automobilu još sat vremena, nakon čega je policija pokrenula uviđaj o nesreći.

Volonteri državne hitne službe počeli su uklanjanje, kako su mislili, leša iz olupine kada su otkrili da ima "slab puls".

Ambulantno vozilo vraćeno je na mjesto nesreće i povrijeđeni je prebačen u bolnicu, a bio je u teškom zdravstvenom stanju.

Iz ambulantne službe saopšteno je da je pokrenuta istraga protiv dvojice radnika koji su grešku  napravili.

"To su dva iskusna radnika hitne službe, ali očigledno je da se desila greška", rekao je portparol policije, dodajući da je vozač zadobio teške povrede lica, ali nije želio da komentariše da li je greška radnika smanjila njegove šanse da preživi.