|

Assange optužuje CIA-u za "razornu nesposobnost"

Assange optužuje CIA-u za "razornu nesposobnost"
0
F
FENA
9.3.2017. u 20:58
8
komentara
0

dijeljenja
Assange optužuje CIA-u za "razornu nesposobnost" Foto: EPA
Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange je u četvrtak, nakon što je WikiLeaks u utorak objavio hiljade dokumenata za koje tvrdi da detaljno otkrivaju hakerske alate koje je koristila CIA za provaljivanje u pametne telefone, aplikacije i u druge elektroničke uređaje, optužio CIA-u za "razornu nesposobnost" jer je skladištila programe kibernetičke špijunaže na jednom mjestu.
Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) je u četvrtak odgovorila da Julian Assange nije primjer istine i poštenja i ponovila kao i u srijedu da će aktivno nastaviti skupljati informacije u inozemstvu za zaštitu Amerike od terorista, neprijateljskih zemalja i drugih protivnika.

"Skupljanje takvog arsenala i čuvanje na jednom mjestu je dokaz razorne nesposobnosti", rekao je nekoliko sati ranije Julian Asange na konferenciji za novinare iz veleposlanstva Ekvadora u Londonu kamo se sklonio 2012.

Assange je rekao da će WikiLeaks raditi s proizvođačima elektroničkih naprava, nakon otkrića o piratskom programu CIA -e koji omogućuje transformaciju televizora ili pametnog telefona u prislušni aparat.

"Odlučili smo raditi s njima i dati im ekskluzivni pristup dodatnim tehničkim pojedinostima koje posjedujemo radi dodatnih korekcija", objasnio je Assange.

Ti dokumenti, čiju autentičnost CIA nije potvrdila, opisuju više od hiljadu programa koji omogućuju nadzor elektronskih aparata poput smartphonea ili televizora, čak automobila, za špijuniranje korisnika.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...