Assad rekonstruisao Vladu u vrijeme duboke krize

S
SRNA
9.2.2013. u 17:56
0
5
Assad rekonstruisao Vladu u vrijeme duboke krize
0
Assad rekonstruisao Vladu u vrijeme duboke krize Bashar al-Assad
Sirijski predsjednik Bashar al Assad imenovao je danas sedam novih ministara u Vladi, uključujući nove ministre nafte i finansija, čime je rekonstruisao Vladu u vrijeme duboke ekonomske krize.
Ustanak protiv Assadove vladavine, koji je u posljednje skoro dvije godine prerastao u građanski rat, nanio je veliku štetu infrastrukturi i prepolovio prinose u poljoprivredi. Sirijska funta takođe je izložena velikom pritisku.

Državna agencija SANA prenijela je da je Assad, između ostalih, zamijenio ministre poljoprivrede i stambenih pitanja. U Ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova nije bilo izmjena.

Sulejman Abas imenovan je za ministra nafte, nakon što je do sada bio ministrov zamjenik, a Ismail Ismail, bivši šef velike državne poljoprivredne kompanije, postavljen je za ministra finansija.

Sirijski aktivisti saopštili su da se sukobi između pobunjenika i državnih snaga sigurnosti i dalje vode u nekoliko provincija, uključujuči Alepo, Idlib, Homs i region glavnog grada Damaska, prenio je Reuters.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: