Svijet
0

Asad se pojavio na javnom skupu u Damasku

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Sirijski predsjednik Bašar el-Asad se pojavio u subotu na skupu na Univerzitetu u Damasku kako bi prisustovao otkrivanju spomenika posvećenog studentima ubijenim diljem Sirije od početka ustanka, izvijestili su državni mediji.

"Predsjednik Bašar el-Asad se pridružio hiljadama studenata i porodicama na ceremoniji otkrivanja spomenika ubijenim studentima, na Univerzitetu u Damasku", izvijestila je državna televizija.

Na forografiji objavljenoj na stranici predsjedništva, Asad je okružen čuvarima i pristašama koji pružaju ruke prema njemu sa željom da se rukuju.

Univerzitet u Alepu je 15. januara bio pogođen dvijema eksplozijama u kojima je poginulo 87 osoba, a 160 ranjeno. Većina žrtava su bili studenti. Režim i pobunjenici krive jedni druge za eksplozije u drugom najvećem sirijskom gradu.

Najmanje 15 studenata je poginulo kada je 28. marta granata pogodila kafeteriju u Arhitektonskom fakultetu na Univerzitetu u Damasku, izvještavaju državni mediji.

Posjeta u subotu je drugo javno pojavljivanja Asada ove sedmice, nakon što je u srijedu posjetio elektranu u Damasku kako bi radnicima čestitao Međunarodni dan rada.