Svijet
0

Arnold Schwarzenegger: Marihuana nije droga!

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Guverner Kalifornije i nekadašnji holivudski glumac Arnold Schwarzenegger, izazvao je komešanje javnosti nakon što je izjavio da marihuana nije droga. Iako je rekao kako nikada nije konzumirao droge, suočen sa slikom i vlastitom izjavom koja govori suprotno, Schwarzenegger je rekao kako je marihuana "biljka".

Slika iz sedamdestetih godina jasno pokazuje sadašnjeg guvernera Kalifornije, Arnolda Schwarzeneggera kako puši marihuanu, ali nekadašnji holivudski glumac ne smatra da je to droga već jednostavno - biljka, izvijestio je Daily Mail.

U intervjuu za GQ magazin, Schwarzenegger je izjavio kako nije nikada konzumirao droge, ali kada ga je novinar suočio sa slikom i njegovom vlastitim izjavom koja govori suprotno, Schwarzenegger je izjavio kako marihuana nije droga već "lišće, biljka".

"Jesam pušio marihuanu. Ali važno je da se to dogodilo sedamdesetih, a tada smo to radili. Nisam dotakao marihuanu od tada. Uostalom, marihuana je lišće, biljka", rekao je Schwarzenegger.

Javnost je također šokirana njegovom odlukom da ne suspendira političare za koje je dokazano da su koristili teške droge.

"Šta biste radije imali - političara koji se drogira i ne govori o tome, ali donosi najbolje moguće odluke i poboljšava stvari ili...?", upitao je Arnold Schwarzenegger.