|

Arnold Schwarzenegger dolazi u posjetu Sloveniji

Arnold Schwarzenegger dolazi u posjetu Sloveniji
0
F
FENA
6.11.2009. u 17:28
6
komentara
0

dijeljenja
Arnold Schwarzenegger dolazi u posjetu Sloveniji Foto: AP
Kalifornijski guverner i negdašnji glumac Arnold Schwarzenegger prihvatio je poziv slovenskog ministra okoliša i prostora Karla Erjavca, pa će idući mjesec boraviti u Sloveniji, objavili su u petak slovenski mediji.
Vijest je potvrdio i ured za informiranje slovenske vlade, uz dodatak da tačan datum posjete još nije utvrđen.

Kako tvrdi ljubljanski sedmičnik "Mladina", Scwarzenegger će u Sloveniju vjerovatno doći prije svjetskog sastanka na vrhu o klimatskim promjenama koji će se održati u Kopenhagenu od 6. do 18. decembra. Ondje će predstaviti kalifornijske uspjehe u smanjivanju štetnih emisija stakleničkih plinova.

Schwarzenegger je kao guverner još za vlade bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, koja je odbijala potpisati Kyotski protokol o smanjenju emisija stakleničkih plinova, potpisao zakon po kojem se ta američka savezna država obvezala da će smanjiti ispuštanje tih plinova za 80 posto do 2050.

O klimatskim promjenama i njihovu štetnu utjecaju na klimu prošle godine je u Sloveniji predavanje održao bivši američki potpredsjednik Al Gore, a nedavno je o istoj temi, u nazočnosti državnog vrha, u Ljubljani govorio i bivši američki predsjednik Bill Clinton.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...