Svijet
6

Armenija: Oslobođena dva taoca iz zgrade policije

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Pripadnici specijalnih snaga Armenije oslobodili su iz zgrade policije u Jerevanu dvije osobe koje su naoružani napadači držali kao taoce, saopštile su bezbjednosne snage te zemlje.

Međutim, kriza i dalje traje jer se među taocima još nalaze višerangirani policijski zvaničnici Vardan Egizarvan i Valerij Osipjan.

U saopštenju se navodi da je tokom napada oružane grupe na zgradu policije ubijen pukovnik Ajtur Vanvan, a da su među policajcima ranjeni pukovnik Aram Hovhanisvan, potpukovnik Hrač Hostegvan i službenik Gagik Mkrtčjan.

Napadači su u zgradi policiji uzeli sedam talaca.

Policijski zvaničnik Hunan Pogosjan izjavio je da je nekoliko policajaca lakše ranjeno.

Napad je počeo tako što je oružana grupa kamionima probila kapije sjedišta policije, nakon čega su preuzeli kontrolu nad zgradom.

Armenska novinska agencija "Armen pres" prenijela je saopštenje bezbjednih snaga u kojem se navodi da je napad pokrenut radi zahtjeva za oslobođenje jednog od članova opozicije Jiraira Sefiljana.

Sefiljan je uhapšen 20. juna nakon što su vlasti navodno otkrile zavjeru čiji je cilj bio zauzimanje nekoliko zgrada i telekomunikacionih postrojenja u Jerevanu.