Kasni se s otvaranjem
0

Armanijev hotel u Burj Khalifi još nije ni blizu završetka

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Giorgio Armani će morati pričekati duže no što je očekivao na otvaranje svog prvog hotela, jer radovi na unutrašnjosti Burj Khalife u Dubaiju neće biti završeni na vrijeme.

Italijanski modni kreator, Armani, planirao je otvoriti svoj hotel 18. marta, no ceremonija otvaranja je pomjerena za 22. april, dok će hotel za javnost biti otvoren dva dana kasnije.

"Potrebno nam je još vremena kako bismo bili 100 posto sigurni da je sve uredu“, kazao je izvor blizak vlasnicima kompanije Emaar Properties, prenosi The National.

Na najvećem tornju u svijetu i dalje se izvode radovi na nekim spratovima. Prošli mjesec bila je zatvorena osmatračnica koja se nalazi na 124. spratu, no na sreću brojnih turista ona je ponovo otvorena.

Luksuzni hotel kojeg je lično dizajnirao Georgio Armani imat će 160 soba, spa centar, noćni klub, nekoliko restorana, ali i Armanijevih prodavnica. Također tu je i 150 privatnih stanova koje je dizajnirao slavni Armani, a ključevi će biti predani vlasnicima prije otvaranja hotela.

Inače, do saradnje modnog kreatora i kompanje iz Emirata Emaar Properties došlo je još 2005. godine kada su potpisani prvi ugovori.

Ovo je prvi hotel kojeg je dizajnirao Armani, a kreator koji se počeo baviti i hotelijerstvom planira otvoriti još najmanje 10 hotela u ovoj deceniji, između ostalog i u Milanu, Tokiju, New Yorku, Šangaju i Londonu.

Podsjetimo, toranj Burj Khalifa visok je 828 metara, a ime je dobio u čast lidera susjednog emirata Abu Dhabija.