|

Arizona: Očuh i majka držali tri djevojčice u zatočeništvu, mučili ih glasnom muzikom

Arizona: Očuh i majka držali tri djevojčice u zatočeništvu, mučili ih glasnom muzikom
0
Klix.ba
28.11.2013. u 08:20
5
komentara
0

dijeljenja
Policija u Arizoni je saopćila da su tri djevojčice bile u zatočeništvu dvije godine te da su živjele u lošim uvijetima, a s njima su nehumano postupali majka i očuh.
Istražitelji su rekli da su dvije djevojčice, koje imaju 12 i 13 godina, uspjele pobjeći i zatražiti pomoć od susjeda nakon što ih je očuh napao nožem. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja te je u zaključanoj sobi pronašla i sedamnaestogodišnjakinju. Djevojčice su bile neuhranjene i prljave, a policiji su rekle da im nije dozvoljeno da se okupaju šest mjeseci.

"Živjele su u lošim uvjetima i bile su razdvojene. Nisu se vidjele gotovo dvije godine", izjavio je policijski kapetan Mike Gilooly.

Njihov očuh Fernando Richter (34) i majka Sophia Richter (32) su optuženi za psihičko i fizičko zlostavljanje te po tri tačke za kidnapovanje. Očuh je optužen i za seksualno zlostavljanje.

Djevojčice su iz zatočeništva pobjegle u utorak kroz prozor kuće u kojoj su bile. Dok su bile u zatočeništvu, nadzirane su 24 sata dnevno, a sobe su imale alarme i zvučnu izolaciju.

"Njihovo kretanje je kontrolisano, pa čak i kad su jele i išle u toalet", rekao je policijski šef Roberto Villasenor.

Djevojčice su kontinuirano mučene puštanjem glasne muzike.

Policija ih je nakon oslobađanja predala ustanovi za zaštitu djece. Najstarija djevojčica je pisala dnevnik tokom zatočeništva.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...