Vatikan prijeti izbacivanjem
0

VIDEO / Argentinski biskup uhvaćen u strasnom zagrljaju s plavušom

Klix.ba
Još jedna afera je potresla Vatikan i katoličanstvo, nakon što je argentinski biskup Fernando Maria Bargallo uhvaćen kako se kupa na meksičkoj plaži sa plavušom, koju je pritom strasno grlio i ljubio.

Nakon što su fotografije izazvale brojne polemike i kritike, oglasio se Bargallo, kazavši da se radi o prijateljici iz djetinjstva.

Sinmci koji prikazuju Bargalla kako se ljubi i grli sa lijepom plavušom snimljene su u luksuznom ljetovalištu 2011. godine. Isprva je svećenik negirao da je on na fotografijama, ali nakon što je Vatikan pokrenuo istragu, Bargallo je priznao.

"Fotografije su simljene u Mexicu, gdje sam se sreo sa prijateljicom iz djetinjstva. S njom i njenom porodicom sam zadržao jake veze", kazao je Bargallo, izrazivši žaljenje što je došlo do takvog nesporazuma.

"Želim poručiti svima da sam i dalje odan Bogu i Crkvi", kazao je svećenik.

Vatikan bi ga ipak mogao kazniti i prisiliti da se odrekne mjesta biskupa Rimokatoličke biskupije Merlo-Moreno koja pripada Nadbiskupiji Buenos Airesa.

Apostolski nuncij, nadbiskup Paul Emil Tescherrig, je obavijestio Svetu stolicu da su fotografije izazvale veliku štetu Katoličkoj crkvi i ponovo pokrenule rasprave o celibatu.