Svijet
1

Apple bi mogao pokrenuti pravni postupak protiv Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Apple, proizvođač iPhonea, razmatra pravne mogućnosti u vezi s izvršnom naredbom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa, koja je pogodila stotine zaposlenih, rekao je izvršni direktor Tim Cook u intervjuu za The Wall Street Journal.

Apple bi mogao biti sljedeća velika tehnološka kompanija koja će pokrenuti pravni postupak protiv predsjednika Trumpa koji je uveo zabranu putovanja.

Tim Cook nije otkrio konkretne detalje o svojim pravnim mogućnostima te je izjavio da kompanija samo želi biti konstruktivna i produktivna.

Njegovi komentari prate poteze koji su ove sedmice stigli od Amazona i Expedia koji se također žele pridružiti pravnom izazovu i bici kada je riječ o zabrani putovanja koju je Trump uveo za izbjeglice iz sedam muslimanskih zemalja.

Apple je jedna od brojnih tehnoloških kompanija koje su se usprotivile zabrani putovanja koje je uveo Trump, koje su također izazvale haos i konfuziju ljudi, kao i proteste na aerodromima širom Amerike.

"Apple ne bi postojao bez imigracije, a kamoli napredovao i skoro pa uvijek uvodio određene inovacije na način na koji samo mi to radimo", rekao je Cook tokom vikenda.

Za The Wall Street Journal je izjavio da su ga kontaktirali vrlo važni ljudi uz Bijele kuće u pokušaju da ga nagovore da odustane od pravne bitke.