Namjerno zapaljeni
559

Anti-5G groznica se širi, u Holandiji sabotirani stubovi s odašiljačima

D. B.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nekoliko stubova s odašiljačima 5G mreže oštećeno je u incidentima u Holandiji nakon što su slični događaji zabilježeni u Velikoj Britaniji.

Radi se o sabotaži u vidu paljenja stubova, a to je potvrdio i Rob Bongelaar, direktor industrijske grupe Monet Foundation koja je zadužena za postavljanje 5G odašiljaća u Holandiji.

On vjeruje da iza incidenata stoje radikalni protivnici 5G mreže, demonstranti koji su sprejem ispisali poruku "Fu*k 5G" pored jednog zapaljenog stuba, piše Russia Today.

"Ultrabrza mreža je očajnički potrebna bolnicama, a pojave se oni koji namjerno zapale stubove u ovom teškom vremenu", izjavio je Bongelaar.

Sabotaže su privukle pažnju i agencije za Nacionalnu koordinaciju sigurnosti i antiterorizma (NCTV),

"Ovo su zabrinjavajući događaji. Iako protivljenje 5G mreži nije nešto novo, ranije ipak nije bilo ekstremnih protestka kao što su sabotaže i podmetanje požara", navodi NCTV.

U Velikoj Britaniji postoje brojne teorije zavjere, a mnogi tvrde da postoji veza između 5G mreže i širenja pandemije koronavirusa. U martu je u Velikoj Britaniji bilo nekoliko slučajeva namjernog paljenja stubova na kojima su odašiljači 5G mreže.