{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Annan pozvao muslimane na oprost

F
6.2.2006. u 22:42
0
0
Annan pozvao muslimane na oprost
0
Annan pozvao muslimane na oprost
Generalni sekretar Ujedinjenih naroda Kofi Annan pozvao je u ponedjeljak muslimane, bijesne zbog objavljivanja karikatura poslanika MuhaMmeda, da "oproste" i suzdrže se od svakog nasilja.
"Pozvao sam muslimane da mirno i dostojanstveno reagiraju, da oproste zlo koje im je naneseno i radije nađu mir nego da upotrijebe silu", rekao je Annan primajući u Dubaiju Zayedovu nagradu za okoliš.

On je ponovio poziv muslimanima da "prihvate isprike danskog lista" koji je prvi objavio uvredljive karikature poslanika Muhammeda.

Annan je odbacio nasilja i proteste nekih muslimanskih zemalja.

"Shvatam i dijelim njihovu bol. Međutim, ne mogu opravdati nasilje, a još više napade na nevine osobe", rekao je on.

Generalni sekretar je pozvao "sve one koji imaju autoriteta i utjecaja na različite zajednice, kako vjerske tako i laičke, muškarce i žene dobre volje svih vjera, da se okrenu dijalogu i grade istinski savez civilizacija, na temelju uzajamnog poštivanja".

On je izjavio novnarima da Ujedinjeni narodi nastoje smiriti krizu. "U kontaktu sam s čelnicima svijeta, kako u tom regionu Bliskog istoka tako i u Evropi, kako bismo razmotrili šta se može uraditi da se smiri situacija", reako je on.

Zayedova nagrada, ime pokojnog predsjednika i osnivača Ujedinjenih Arapskih Emirata, u vrijednosti od 500.000 dolara, nagrada je koja se dodjeljuje osobama koje rade na zaštiti okoliša.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: