Nakon odlaska Putina
0

Anketa: Rusi žele novo lice na čelu države

FENA
Vladimir Putin (Foto: Arhiv/AFP)
Vladimir Putin (Foto: Arhiv/AFP)
Oko pola stanovištva Rusije željelo bi nakon šest godina vidjeti novo lice na čelu države, a ne Vladimira Putina ili Dmitrija Medvedeva, a podrška predsjedniku i premijeru pada, piše u petak Kommersant pozivajući se na ispitivanja javnog mišljenja.

Centar za ispitivanje javnog mišljenja Levada proveo je anketu koja je pokazala da samo 22 posto ispitanih želi da Putin dobije još jedan predsjednički mandat, dok 7 posto vidi na toj dužnosti Medvedeva, a 49 posto smatra da neko drugi treba stupiti na dužnost predsjednika.

Razina potpore koju uživa Putin u posljednje vrijeme se malo smanjila i iznosi 63 posto. Podrška Medvedevu također je u blagom padu i sada je 57 posto.

"Kada je stalo jasno da se Putin vraća, to je, osim u određenim segmentima, prihvaćeno mirno, ali bez osobitog entuzijazma, više zbog bezizlazne situacije nego zato što su opet htjeli Putina. I to neće nestati. Iscrpljenost sadašnjeg (političkog) modela, koja postaje sve očiglednija, odrazit će se na autoritet tih ljudi s kojima se povezuje. To je najprije Putin jer je on arhitekt i osnivač (modela)", smatra glavni urednik novina "Rusija u globalnoj politici" Fjodor Lukjanov, a prenosi Kommersant.