{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Angela Merkel: Njemačka neće Ukrajini pomagati u naoružanju

A
Anadolija
2.2.2015. u 17:12
0
46
Angela Merkel: Njemačka neće Ukrajini pomagati u naoružanju
0
Angela Merkel: Njemačka neće Ukrajini pomagati u naoružanju
Angela Merkel (Foto: EPA)
Njemačka kancelarka Angela Merkel je danas u Budimpešti, nakon sastanaka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, poručila da je rješenje ukrajinske krize moguće isključivo političkim putem i da Njemačka neće Ukrajini pomagati u naoružanju.
Kancelarka Merkel se u okviru zvanične posjete Mađarskoj sastala s mađarskim kolegom Orbanom, a na zajedničkoj konferenciji za novinare je istakla da ne vjeruje da je vojnim putem moguće riješiti krizu na istoku Ukrajine i dodala da se hitno mora uspostaviti primirje.

"Podržat ćemo svaki mirni put rješavanja krize u Ukrajini, ali Njemačka neće pomagati Ukrajini u naoružanju", kazala je Merkel.

Ukazujući na sve intenzivnije odnose Njemačke i Mađarske, Merkel je izrazila zadovoljstvo činjenicom da Mađarska bilježi dobar ekonomski razvoj i važnom ulogom Njemačke u tom procesu.

I mađarski premijer Orban je kazao da je jedna od glavnih tema razgovora bila ukrajinska kriza i dodao da je rješenje tog pitanja veoma važno i za Mađarsku.

"Mi smo na strani koja podržava mir. Ukrajina je naš susjed odakle nam dolazi gas i gdje živi 200.000 Mađara. Radimo sve kako bi se u Ukrajini uspostavio mir", kazao je Orban.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: