Kontroverzni influenser
13

Andrew Tate: U Rumuniji pravda ne postoji, nemaju dokaza protiv mene

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kontroverzni influenser i bivši bokser Andrew Tate kazao je danas da u Rumuniji nema pravde te da je spis protiv njega u krivičnoj istrazi za trgovinu ljudima i silovanje prazan.

Tate, njegov brat Tristan i dvije osumnjičene Rumunke u pritvoru su od 29. decembra čekajući istragu koja je u toku zbog optužbi za formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorištavanje žena.

U četvrtak je rumunski sud produžio njihov pritvor do 27. februara. Tužitelji su rekli da su braća Tate vrbovala svoje žrtve tako što su ih zavodila i lažno tvrdila da žele vezu ili brak.

Žrtve su zatim odvedene na imanja u predgrađu glavnog grada Bukurešta i putem fizičkog nasilja i mentalnog zastrašivanja seksualno iskorištavane tako što su bile prisiljene proizvoditi pornografski sadržaj za stranice društvenih medija koji su generirali veliku financijsku dobit, saopćili su iz tužilaštva.

Također su rekli da je Andrew Tate, bivši profesionalni kickboxer koji ima američko i britansko državljanstvo, silovao jednu od žrtava u martu prošle godine, što je on negirao.

"Oni znaju da nismo učinili ništa loše. Ovaj dosje je potpuno prazan. Naravno da je nepravedan, u Rumuniji nažalost nema pravde", rekao je Tate novinarima nakon što su ga doveli na daljnje ispitivanje, što su prvi komentari za medije nakon njegovog hapšenja.

Ranije ovog mjeseca, rumunske su vlasti saopćile da su zaplijenile robu i novac u vrijednosti od 18 milijuna leja (8 miliona KM), uključujući luksuzne automobile i imovinu.

"Nema dokaza protiv mene. Vlasti planiraju ukrasti moje automobile i ukrasti moj novac. Zato sam u zatvoru", rekao je Tristan Tate novinarima u srijedu. Tužitelji su rekli da je zapljena imala za cilj spriječiti prodaju ili skrivanje imovine.

Andrew Tate stekao je glavnu slavu nakon mizoginih komentara zbog kojih mu je zabranjen pristup svim većim platformama društvenih medija, iako je njegov Twitter račun vraćen u novembru nakon što je Elon Musk kupio ovu društvenu mrežu.

Tate je prethodno govorio da se preselio u Rumuniju jer mu se svidjelo živjeti u zemljama gdje je korupcija dostupna svima.