Sve za egzotični odmor
0

Amerikanka lažirala smrt kćerke radi produžetka odmora

SRNA
Joan Barnett
Joan Barnett
Amerikanka Joan Barnett, koja je zaposlena u školi u New Yorku, na prevaru je dobila dodatnih sedam dana odmora na egzotičnom ostrvu, slagavši rukovodstvu da joj je kćerka umrla.

List New York Daily News piše da je ona nagovorila jednu od svojih kćerki da pozove školu i da ih obavijesti da joj je sestra doživjela srčani udar u Kostariki.

Barnettova je potom od  druge kćerke zatražila da ponovo pozove školu i kaže da joj je sestra umrla i da će porodica otputovati u Kostariku na sahranu.

List navodi da je, kako bi dokazala smrt kćerke, Barnett putem faksa školi poslala lažnu smrtovnicu svoje kćerke.

Prema pisanju lista, ona je na taj način, u martu 2010. godine u egzotičnom odmaralištu provela još dvije i po sedmice, uključujući i redovni školski proljećni raspust.

Međutim, jedan od zvaničnika škole je posumnjao u vjerodostojnost smrtovnice jer je imala "malo drugačiji oblik slova, koja nisu poravnana na odgovarajući način".

Zvaničnici vlade Kostarike kasnije su potvrdili da je smrtovnica lažna, ističući da je na dokumentu postojao serijski broj izdat za osobu preminulu 2005. godine.
Prema sudskim podacima, kada je gospođa Barnett suočena sa ovim dokazom, ona je uporno tvrdila da joj je kćerka umrla i pokazala je drugu smrtovnicu ali sa drugačijim mjesecom i godinom.

Barnettova je zbog prevare ostala bez posla. Ona je pred sudom takođe priznala krivicu i za falsifikovanje.