{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amerikanci žele da prave svoj Kalašnjikov

S
SRNA
27.1.2015. u 15:27
8
36
Amerikanci žele da prave svoj Kalašnjikov
8
Amerikanci žele da prave svoj Kalašnjikov
Amerikanci žele da proizvode ruski "Kalašnjikov", bez obzira na sankcije koje je Washington uveo u oblasti naoružanja prema Rusiji, i namjeravaju da na njega stave SAD kao mjesto proizvodnje.
"Ruska kompanija za oružje", koja je, u stvari, američka firma i koja proizvodi vatreno oružje, odlučila je da samostalno proizvodi legendarne automate "Kalašnjikov AK-47", bez sudjelovanja ruske strane.

"Kalašnjikovi" su izuzetno popularnI kod Amerikanaca, a proizvodnja bi trebala da počne već u prvom kvartalu 2015. Na robi će pisati: "Made in USA"
(Napravljeno u SAD).

Prema ugovoru, koji je potpisan u januaru 2014. između koncerna "Kalašnjikov" i američke firme na američko i kanadsko tržište trebalo je godišnje biti uvezeno 200.000 komada ovog oružja.

Ali, sankcije su osujetile te ambiciozne planove.

Ako SAD žele da legalno proizvode automate "Kalašnjikov" morat će da kupe dozvolu za njegovu proizvodnju - navode ruski stručnjaci. Ipak, u uslovima sankcija to neće biti ostvarivo.

Amerikanci mogu da prozvode oružje koje liči na "Kalašnjikov", ali će u tom slučaju morati da se razlikuje od originala.

Ruski stručnjaci upozoravaju da svega deset posto automata "Kalašnjikov", koji se proizvode u svijetu, zaista jesu originali. Ostalo su kopije sa većim ili manjim razlikama u odnosu na original.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: