Teška ekonomska situacija
0

Amerikanac ubio ženu i petero djece

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sinoć je u Los Angelesu čovjek ubio suprugu, petero maloljetne djece , a zatim i sebe.Prije toga, očajni čovjek je najavio ubistva jednoj televizijskoj kući i hitnoj službi 911, piše u srijedu AP.

U mjestu Wilmington, smještenom između Los Angelesa i Long Beacha u utorak navečer desila se strašna tragedija.

Ervin Lupoe, porodični čovjek, isplanirao je ubistva svoje supruge i djece te ih najavio pismeno televizijskoj kući KABC, a nazvao je i hitnu pomoć 911. U faxu koji je poslao televiziji napisao je da ubistva mora počiniti i 'da djecu ostavlja u rukama dobrih ljudi, a da on i supruga odlaze'.

Lupoe i njegova supruga Ana planirali su zajedničko samoubistvo nakon što su oboje ostali bez posla, no plan je očito u zadnji čas promijenjen.

Policija je malo kasnije zaprimila fax od čovjeka u kojem je stajalo 'Upravo sam došao kući i pronašao cijelu porodicu mrtvu', a shvativši da se vjerovatno radi o istom čovjeku, policija je za nekoliko minuta bila na mjestu događaja.

U kući Lupoovih zatekli su strašan prizor, Ervin Lupoe je suprugu i svih petero djece upucao u glavu, a zatim je presudio i sebi.

Ovo je peto višestruko ubistvo i samoubistvo u Kaliforniji u posljednjih godinu dana, a policija smatra da je teška ekonomska situacija dovela ljude na rub nasilja i zločina.

Policija navodi da je bračni par Lupoe strahovao da će im socijalne službe oduzeti djecu s obzirom da su oboje ostali bez posla u lokalnoj bolnici.