Svijet
0

Amerikanac koji je ubio kćerke od šest i devet godina danas će biti pogubljen injekcijom

Klix.ba
Liberty (6) je željela biti balerina, a Faith (9) je nasmijavala ljude. Djevojčice su bile u posjeti ocu 2. maja 2001. godine u njegovom stanu u Dallasu kada se dogodilo nešto što niko nije mogao ni zamisliti.

"Pokušao je ubiti djecu!", čulo se na snimku poziva upućenom policiji te noći kada su Liberty i Faith ubijene.

Razgovarale su na telefon sa majkom Mary Jean Pearle kada ih je otac John Battaglia upucao. Majka je opisala horor koji je preživjela te noći.

"Čula sam kako Faith govori 'Ne tatice, molim te nemoj to raditi!'. Tada sam čula pucnjeve i njega kako vrišti 'Sretan j****i Božić!", kazala je majka.

Otac je pucao u svoje kćerke šest puta. Kada je Pearle dotrčala do stana, policija je već bila u njemu. Rekli su joj da su djevojčice mrtve.

"To je najprazniji osjećaj koji možete imati u životu. Bile su sve. Sve moje nade i snovi, sve je nestalo", rekla je.

Prije hapšenja. Battaglia je ostavio poruku na kćerkinom mobitelu "Laku noć moje male bebe. Nadam se da odmarate na drugačijem mjestu".

On je dugo zlostavljao svoju suprugu dok ga nije ostavila, ali niko nije mogao ni pomisliti da će ubiti djecu, tako da su mu posjete bile dozvoljene.

Battaglia je u osuđen na smrt injekcijom koju će primiti danas u 18 sati po lokalnom vremenu u Huntsvilleu.

Nakon smrti djevojčica, majka je otvorila centar "Faith and Liberty's Place" u kojem se roditelji viđaju s djecom pod supervizijom nenaoružanih policajaca.

"Sigurna sam da je ovaj centar pomogao u prevenciji kidnapovanja i povrjeđivanja djece", rekla je Paige Flink.

Ovaj centar pomaže najmanje 100 porodica mjesečno. John Battaglia će platiti za svoje zločine, a duše Faith i Liberty će zauvijek živjeti u zidovima porodičnog centra u kojem su djeca sigurna.