{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki vladini eksperti rade na uputama za građane kako da prežive nuklearni rat

6.1.2018. u 16:25
0
47
Američki vladini eksperti rade na uputama za građane kako da prežive nuklearni rat
0
Američki vladini eksperti rade na uputama za građane kako da prežive nuklearni rat
Eksperti američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) održat će sastanak na kojem će napraviti preporuke za građane kako da se pripreme za nuklearni rat, odnosno prežive nuklearni napad.
Među savjetima je da se sakriju u skloništa najmanje 24 sata jer je taj period krucijalan za spašavanje života, te reduciranje izlaganja radijaciji.

Sastanak će biti održan nekoliko dana nakon što je vrhovni vojni službenik SAD-a upozorio da su SAD bliže nego ikada nuklearnom ratu sa Sjevernom Korejom.
Najava sastanka je izazvala paniku među mnogim Amerikancima, CDC je saopćio kako je svjestan toga, ali da je krucijalno da ljudi budu pripremljeni.

"Iako je malo vjerovatno da će doći do nuklearne eksplozije, ona bi imala devastirajuće rezultate i imali bismo ograničeno vrijeme da poduzmemo ključne korake za zaštitu. Iako vlada strah u vezi sa ovim događajem, planiranje i priprema mogu smanjiti broj smrtnih slučajeva i oboljelih", naveli su.

Sastanak će biti održan 16.1. u CDC-ovom kampusu u Atlanti. Dešava se nakon povećanih tenzija zbog izjava lidera Sjeverne Koreje i SAD-a ko ima veće nuklearno dugme. Kim Jong-un je ranije upozorio Trumpa kako treba znati da njihovi nuklearni projektili mogu pokriti cijelu teritoriju SAD-a, nakon što su izveli nekoliko testova u prošloj godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: