Sve češća agresivnost
0

Američki putnik ugrizao stjuardesu prisiljavajući avion da se vrati u Tokio

L. S.
All Nippon Airways (Foto: EPA-EFE)
All Nippon Airways (Foto: EPA-EFE)
Putnik američke aviokompanije navodno je u utorak usred leta ugrizao članicu kabinskog osoblja, primoravši let All Nippon Airwaysa (ANA) za Seattle da se vrati u Tokio.

Glasnogovornik aviokompanije rekao je da je sjuardesa zadobila lakše povrede zbog ovog neprimjerenog i agresivnog čina.

Portparol ANA je rekao za CNN da je muškog putnika policija privela nakon što je avion sletio u japansku prijestolnicu. Nisu ga imenovali, a policijska uprava Tokija odbila je dati više detalja o slučaju.

Ovo nije prvi slučaj ujeda u zraku. U 2022. godini dva putnika su dobila velike novčane kazne zbog udaranja i ujeda posade i drugih putnika na odvojenim letovima američkih prevoznika American Airlines i Delta Air Lines.

Oni su kažnjeni sa 81.950 dolara i 77.272 dolara, odnosno dvije najveće kazne koje je Federalna uprava za avijaciju ikada izrekla protiv pojedinačnih putnika zbog ponašanja u avionu.

Ovog mjeseca prijavljeno je nekoliko incidenata lošeg ponašanja i agresije putnika, uključujući let American Airlinesa koji je 3. januara preusmjeren na aerodrom u Teksasu nakon što je putnik navodno udario stjuardesu i napao najmanje jednog policajca, prenosi CNN.