Izjasnili se krivim
14

Američki par osuđen na 25 godina zatvora zbog zlostavljanja trinaestero vlastite djece

Klix.ba
Foto: abc7news.com
Foto: abc7news.com
David i Louise Turpin osuđeni su na 25 godina zatvora nakon što su se izjasnili krivim za držanje u zatočeništvu i mučenje svoje djece godinama u privatnoj kući u Californiji, piše CNN.

Par je uhapšen početkom prošle godine nakon što je jedno od njihovo trinaestero djece, koja su imala od dvije do 29 godina, uspjelo pobjeći iz kuće u Perrisu i pozvati policiju.

Vlasti su saopćile da su braća i sestre izolirani od vanjskog svijeta i da su im često uskraćivana kupanja, medicinska njega pa čak i hrana. Ponekad su bili vezani sedmicama ili čak mjesecima, rekao je prošle godine lokalni tužilac u Riversideu.

Dvoje djece, koja su resocijalizirana i koja se trenutno školuju, pojavili su se u petak na sudu ponudivši svoja svjedočanstva o tome kako su patila od svojih roditelja. Također, ona su govorila o svojoj nadi za budućnost sada kada su povratila kontrolu nad svojim životima.

"Moji roditelji su mi oduzeli cijeli život. No, polagano se vraćam u život", rekla je jedna od kćerki para Turpin.

Danas, kaže ona, živi samostalno i za nju je život velika radost.

"Ja sam borac, jaka sam i pucam kroz život kao raketa", govorila je dok je majka plakala i brisala suze s lica.

David i Louise Turpin su iskoristili priliku da se obrate sudu, ali i da ponude izvinjenje svojoj djeci izražavajući svoju nadu da će ona uspjeti u svim svojim naporima.

"Žao mi je zbog svega što sam učinila da povrijedim svoju djecu. Volim ih više nego što mogu da zamisle", rekla je Louise Turpin dodajući kako vjeruje da Bog ima poseban plan za svako od njih.