U istoj nevolji
124

Američki mediji izvještavali o snježnom kolapsu u BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nekoliko utjecajnih američkih medija, među kojima je i ugledni FOX News, danas su izvijestili o snježnim padavinama koje su u podnevnim satima pogodile veći dio BiH.

Kako prenosi FOX, snažan snijeg u BiH poremetio je odvijanje cestovnog i vazdušnog saobraćaja u većem dijelu zemlje i natjerao je organizatore Evropskog olimpijskog festivala mladih da odgode neka od svojih dešavanja.

Mećava je u ponedjeljak dovela do nagomilavanja snijega na putevima i u planinskim predjelima, gdje je saobraćaj bio usporen ili potpuno zaustavljen. Također, FOX izvještava da su lokalne vlasti zabranile saobraćanje teškim vozilima na pojedinim cestovnim dionicama koje su prekrivene ledom.

Dalje u tekstu se navodi da je Međunarodni aerodrom u Sarajevu otkazao i odložio nekoliko letova, a na Bjelašnici su svi događaji na EYOF-u odgođeni do utorka.

Podsjećamo da se SAD u zadnjih nekoliko sedmica susreću s velikim snježnim padavinama i ogromnim minusima, a samo je u Chicagu u proteklih nekoliko dana izmjereno i do minus 50 Celzijusovih stepeni.

Željezničari su čak u pojedinim dijelovima Chicaga palili šine kako ne bi došlo do njihovog smrzavanja i ometanja željezničkog saobraćaja.