Svijet
0

Američki marinac snimljen kako baca psića niz padinu

FENA
Zapovjedništvo američke vojne baze s Havaja istražuje šokantni video objavljen na internetu na kojem je snimljen marinac koji izrugujući se niz stjenovitu padinu baca malenog psa. Snimka je vjerojatno iz Iraka.

Snimka okrutnosti marinaca izazvala je zgražanje i nevjericu više od 40 hiljada korisnika koji su je pogledali.

"Ova je snimka šokantna i jadna. Njihov je postupak potpuno u suprotnosti sa standardima i kriterijima za marince", piše u priopćenju mornaričke baze u Kane'ohe Bayu na Havajima.

Istraga je pokrenuta odmah nakon što je zapovjedništvo vidjelo snimku zlostavljanja nedužne životinje.

Glasnogovornik mornaričke baze Chris Perrine kaže kako mornarica neće tolerirati takvo ponašanje. Poduzet ćemo sve potrebne mjere za sankcioniranje ovakvog ponašanja', kaže Perrine.

Dvojica marinaca koja se vide na snimci podrugljivo se smiju dok jedan od njih za vrat drži crno bijelo štene.

"Slatko maleno štene", kaže dok ga drži. "Da, veoma slatko", kaže drugi imitirajući pri tome dječji glas. U tom trenutku marinac koji drži štene zamahne i baci ga niz padinu. Pri tome se čuje cviljenje nedužne životinje. "To je tako zločesto", kaže drugi marinac izrugujući se.

Snimka je šokirala sve koji su je vidjeli, a zapovjedništvo obećava kako će istraga biti provedena do kraja te da će marinci koji su sudjelovali u tome biti kažnjeni.