"Neodgovorni su"
23

Američki kongresmen pozitivan na koronavirus, krivi Republikance koji ne nose maske

B. R.
Raúl Grijalva (Foto: EPA-EFE)
Raúl Grijalva (Foto: EPA-EFE)
Američki kongresmen iz reda Demokrata Raúl Grijalva okrivio je svoje republikanske kolege zbog toga što je pozitivan na koronavirus.

U utorak, 28. jula Grijalva je bio u kontatku sa Republikancem Louijem Gohmertom koji je bio pozitivan na koronavirus. Dan poslije je Grijalva otišao u samoizolaciju čekajući na rezultate testiranja na virus, objasnio je njegov glasnogovornik.

Rezultati su pokazali da je pozitivan, a Grijalva je za to okrivio Republikance koji ne žele da nose zaštitne maske u zgradi Kongresa, piše CNN.

"Brojni Republikanci hodaju oko Kongresa bez maske i sebično daju izjave štetne po svoje kolege, osoblje i njihove porodice", izjavio je Grijalva.

Prema navodima njegovog glasnogovornika, on trenutno nema nikakve simptome, osjeća se dobro i odmara se. Bit će u karantinu u svom domu u Washingtonu. Tvrdi i da je Grijalva nosio masku svaki dan boravka u američkom zakonodavnom domu.

Grijalva je zamolio predsjedavajuću Zastupničkog doma Kongresa, stranačku kolegicu Nancy Pelosi da zahtjeva od zastupnika da nose zaštitne maske.