Svijet
0

Američki diplomat nađen mrtav u Islamabadu

FENA
Islamabad
Islamabad
Pakistanske vlasti našle su tijelo američkog diplomata u Islamabadu u ponedjeljak i saopćile kako istražuju slučaj za koji sumnjaju da je samoubistvo, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Hamid Nawaz.

Američka ambasada o umrlome je saopćila da je on Keith Ryan, da je preminuo u ponedjeljak ujutro i da je njegova porodica obaviještena.

"Pokrenut će se puna istraga; ipak, izgleda da nije bilo nikakvog incidenta", navodi ambasada u kratkom saopćenju, prenosi Reuters.

Pakistanske TV stanice javile su da je čovjek zadobio rane iz vatrenog oružja i da je pronađen u svom domu u aveniji blizu diplomatskog naselja u pakistanskoj prijestonici.

Ministar unutrašnjih poslova Nawaz nije naveo tačan utork smrti. "Mislimo da je samoubistvo, ali smo pokrenuli istragu", iuzjavio je Nawaz Reutersu.

Sjedinjene Države ne dopuštaju diplomatima raspoređenim u Paskistanu da vode porodice u tu zemlju zbog prijetnje sigurnosti koju predstavljaju islamski militanti. Ambasada je saopćila da je Ryan bio dugodišnji član diplomatske misije.