|

Američki detektiv u crkvi pozvao na pogubljenja gay osoba

Američki detektiv u crkvi pozvao na pogubljenja gay osoba
132
Klix.ba
15.6.2019. u 12:37
62
komentara
132

dijeljenja
Američki detektiv u crkvi pozvao na pogubljenja gay osoba
Detektiv Grayson Fritts, koji je također i propovjednik u maloj crkvi u Tennesseeju, navodno je rekao da su homoseksualci "zaslužili smrt". Sky News piše i kako se Fitts odbio izviniti homoseksualcima zbog pozivanja na njihovo pogubljenje.
Videosnimak na kojoj Grayson Fritts, koji je ujedno i vođa ultrakonzervativne baptističke crkve poziva na pogubljenje homosekusalaca postavljena je na Facebook stranicu crkve ali ubrzo potom i uklonjena.

U propovijedi je kazao kako policija i vlada trebaju primijeniti Levitski zakonik 20:13 iz Biblije, koji kaže: "Ne smijete ležati s muškarcem kao sa ženom, to je grozota."

Detektiv Fritts je u više navrata pozivao na smrtnu kaznu za homoseksualce i nazivao ih nakazama i sodomitima.

"Oni su zaslužili smrt", dodao je.

U razgovoru s novinarima, detektiv Fritts izjavio je kako njegova uvjerenja nisu ometala njegov rad kao policajca i odbio se izviniti zbog svojih homofobnih komentara.

Dodao je da je u crkvi govorio kao propovjednik i da on odlučuje kome je dopušteno da u nju ulazi, a homoseksualcima jednostavno nije dopušteno prisustvovati.

Detektiv Fritts dao je ostavku u policiji ranije ovog mjeseca. Tom Spangler, šerif okruga Knox, izjavio je lokalnim medijima kako ga ne želi otpustiti zbog straha da će prvi amandman SAD-a, koji štiti slobodu govora, izazvati reakciju javnosti. Dodao je i da je uznemiren zbog homofobnih komentara svog kolege.
Prijavi grešku


Komentari (62)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...