Američki CDC: Krenula najveća kampanja protiv pušenja

F
FENA
17.3.2012. u 10:10
0
16
Američki CDC: Krenula najveća kampanja protiv pušenja
0
Američki CDC: Krenula najveća kampanja protiv pušenja
Američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) krenuo je u novu reklamnu kampanju protiv pušenja, s ciljem da uznemirujućim svjedočanstvima i fotografijama šokira pušače.
Njihov novi napor u suzbijanju pušenja suočen je s jednom činjenicom, koja kaže kako još od 2003. godine, uprkos brojnim kampanjama protiv, da se broj pušača u SAD-u nije smanjio.

"Kad pogledamo unazad nekoliko desetaka godina, u dane pušenja u avionima i liftovima, jasno se vidi koliko smo napredovali, istaknula je Kathleen Sebelius, tajnica odjela zdravstva i ljudskih resursa u CDC-ju", prenosi AP.

Nova oglasna kampanja osmišljena je i kao poziv na buđenje američkoj javnosti i pušačima, koji možda ne shvaćaju u potpunosti opasnosti s kojima su suočeni dugotrajnim pušenjem cigareta. Na nju je potrošeno, odnosno izdvojeno čak 54 miliona dolara i ujedno dosad najveća koju je CDC pokrenuo.

U oglasima bivši pušači govore o tome kako ih je pušenje dovelo do, primjerice, operacije srca, traheotomije i gubitaka udova te paralize. Svjedočanstva su uznemirujuća, a osim pokazivanja ožiljaka i drugih tjelesnih nedostataka, više nisu opterećena grafički neukusnim porukama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: