{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američka vojska 'peca' buduće regrute i među dvanaestogodišnjacima

F
19.9.2006. u 13:21
0
0
Američka vojska 'peca' buduće regrute i među dvanaestogodišnjacima
0
Američka vojska 'peca' buduće regrute i među dvanaestogodišnjacima
"Volite li akcijske videoigre? Onda se javite u vojsku!", piše bostonski "Christian Science Monitor" u članku posvećenom jednom od najuspješnijih regrutnih stimulansa američke vojske.
Riječ je o videoigri nazvanoj "America's Army" koja je, prema stručnjacima Pentagona, privukla u redove novaka samo ove godine hiljade američkih tinejdžera.

Diljem zemlje igra sedam miliona registriranih igrača, čime je jedna od Top 5 online igara. U samoj vojsci, oko 60 posto regruta je igra više od pet puta sedmično.

Objavljena prvi put 1992. godine, ova je igra do danas nebrojeno puta obnavljana i modernizirana. Za PC je i dalje besplatna, a za Xbox i PlayStation košta 19 dolara. Za razliku od mnogih drugih 'pucačkih' igara, "America's Army" manje računa broj leševa ostavljenih na svom putu, a više stečene vještine i umijeća, vodeći svog igrača na putu uspona od novaka do, recimo, odlikovanog pripadnika Zelenih beretki, piše CSM.

[SLIKA]1[/SLIKA]

"Christian Science Monitor" citira jednog vojnog eksperta koji igru naziva 'spojem 21. stoljeća i filma s Johnom Wayneom'. S druge strane, međutim, neki kritičari kažu da vojska 'peca' za budućim novacima čak među dvanaetogodišnjacima, koji uopće ne mogu shvatiti koliko je pravo ratovanje drugačije od videoigre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: