Brisel
131

Američka senatorica u središtu NATO-a pozvala da se preusmjeri pažnja na BiH

S. M.
Senator Chris Murphy, Julianne Smith, Jeanne Shaheen, Thom Thillis
Senator Chris Murphy, Julianne Smith, Jeanne Shaheen, Thom Thillis
Prilikom posjete središu NATO-a u Briselu američka senatorica Jeanne Shaheen, koja je nedavno boravila u našoj državi, kazala je da je pozvala NATO saveznike da preusmjere pažnju na održavanje mira u Bosni i Hercegovini.
Senatorica je istakla da je završila posjetu središtu NATO-a gdje se sastala sa američkom ambasadoricom pri NATO-u Julianne Smith, dodavši da je jako važno da američki Senat ostane ujedinjen u podršci Ukrajini. Tokom posjete osvrnula se i situaciju u BiH.
"U našim razgovorima, podijelila sam zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Bosni i Hercegovini, te nastavljam pozivati naše NATO saveznike da preusmjere pažnju na održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu", istakla je Shaheen.

Podsjećamo, senatorica Shaheen tokom boravka u BiH zajedno sa senatorima Chrisom Murphyem i Thomom Thillisom, članovima Komiteta za vanjske poslove Senata SAD-a, kazala je da će poruke koje je dobila u BiH prenijeti kongresu SAD-a i američkoj administraciji.

"Ranije je u SAD-u donesena je dvostranačka rezolucija. Nadam se da u vezi onim što smo čuli moći ćemo to prenijeti Senatu i administraciji u Washingtonu i razgovarati o važnosti kontinuiranog angažmana o važnosti što se dešava ovdje, ali i o budućnosti Evrope. Bilo je lijepo čuti pojačan interes ljudi u BiH za pridruživanje NATO savezu i EU. Podržat ćemo nastojanja u tom smjeru", rekla je senatorica tom prilikom.